Året 2016

Året 2016

Heisann godt folk!
Året 2016 har vært et svært innholdsrikt år for Spillminister-kanalen. Det er nemlig det første året med innhold, dog ble kanalen opprettet 8. desember 2015. Første videoen som ble opplastet på kanalen var i overkant av en måned senere. Siden den tid har det blitt lastet opp videoer relativt ofte, noe som har resultert til at det i 2016 ble lastet opp 128 offentlige videoer på kanalen. Med enkel matematikk kan man da regne seg frem til at det da er omtrent 1,4 videoer per uke. Det var ikke før de siste månedene at jeg begynte å laste opp videoer etter schedule, altså 3 videoer per uke.

I løpet av dette året har vi sammen klart å hente inn 224 abonnenter, noe som er helt utrolig. Hadde det ikke vært for dere og YouTubes gode «markedsføring» hadde jeg neppe klart å nådd hele 224 abonnenter. Som dere sikkert vet har ikke jeg lagt inn mye ressurser og energi i å markedsføre mine videoer og lignende, noe som også statistikken til YouTube-kanalen kan bekrefte. 39 prosent av trafikken jeg får på min YouTube-kanal og videoer kommer nemlig fra «foreslåtte videoer», og på andreplass med 23 prosent kommer surfefunksjoner og deretter YouTube-søk. Med andre ord betyr det mest sannsynligvis at flesteparten av dere har funnet meg gjennom «foreslåtte videoer» ved å se andres videoer, eventuelt ved å ha gjort et Google/YouTube søk. Tusen takk for det! Vi fikk også en boost da Jottersen (norsk YouTuber) nevnte oss i en video som du kan se ved å trykke her – omtrent en økning på 20 abonnenter, hjertelig takk for det! 🙂

Topp 3 videoer i 2016
Topp 3 videoer blir valgt utifra flere faktorer, ikke bare antall visninger. Likes, dislikes, visninger og kommentarer er faktorer som er med på å plassere de mest populære videoen i 2016.

  1. På førsteplass kommer episode 8 av Kveldspatruljen med 2 142 visninger. I denne videoen har vi med oss vår kollega «hundeminister»,  og som navnet tilsier er dette en hund. Vi kjørte som hundepatrulje da vi fikk inn et oppdrag om en person som var suicidal. Forhandlingen med den suicidale personen viste seg å ikke gå som planlagt da jeg klarte å trykke på feil tastaturknapp med et uhell. Personen døde, og vi ble oppgitt over at det gikk slik det gikk! Denne videoen kan du se ved å trykke her.
  2. På andreplass havner episode 15 av Kveldspatruljen med 726 visninger. Dette var den nest siste Kveldspatruljen episode for i år hvor vi fikk i oppdrag om å bistå en kollega da det var funnet en bevisstløs person. I tillegg til dette var det et par andre oppdrag, eksempelvis bråk og trafikkforseelser. Innholdsrik episode som definitivt er verdt å se! Du kan se videoen ved å trykke her.
  3. På tredjeplass havner episode 63 av LSPDFR Patruljen med hele 1 021 visninger. Tittelen på videoen er «Vinterføre = Ulykker», og som tittelen sier kjører vi en patrulje på vinterføre og det skjer flere ulykker i løpet av patruljen. Dette var den første patruljen på vinterføre, og viste seg å være populær blant seerne. Denne kan du se ved å trykke her.

Hva vil skje i 2017? 
Jeg vil naturligvis fortsette med de pågående seriene jeg har på kanalen nå. Kveldspatruljen viser seg å være den mest populære serien på min kanal, og er en serie jeg kommer til å fortsette å lage. Det samme gjelder LSPDFR Patruljen, og forhåpentligvis kommer det mange flere nye callouts og muligens en ny versjon av LSPDFR – ikke godt å si. Jeg tror 2017 vil bringe masse kult til GTA 5! Europa på kryss og tvers er muligens en serie jeg kommer til å fortsette med, men vil ikke være en del av «schedulen» – kommer når det kommer, med andre ord. Jeg vil gjerne ha tips fra dere til flere serier jeg kan lage; fortrinnsvis simulator spill, realistiske spill og noe som passer til den type innhold jeg har nå. Kanskje kommer Police 1013 ut? Noen sier det skal komme i April, men hvorvidt det skjer er jeg ikke sikker på. Det hadde ihvertfall vært noe jeg skulle ha lagt ut på kanalen!

Jeg er alltid glad for tips og tilbakemeldinger på innholdet jeg lager. Kritikk blir tatt i mot med glede, så dersom du har forslag til forbedringer så send gjerne en mail til kontakt@spillminister.com – eventuelt kontakt meg på enten Facebook eller Discord. Linkene ligger nedenfor under artikkelen.

Statistikk for de spesielt interesserte
Når det kommer til gjennomsnittsalder på seerne så tyder YouTube statistikken på at flesteparten er mellom 18 og 24 år. Som sagt skal man ikke ta det for gitt at dette er riktig, da mange registrerer seg som 18-åringer på YouTube for å kunne se videoer med aldersbegrensning. På andreplass kommer aldersgruppen 25-34 med 23 prosent, noe som faktisk overrasker meg – utrolig kult. Senest på tredjeplassen kommer aldersgruppen 13-17 år med 16 prosent og aldersgruppen 45-54 år med 7,8 prosent. Dette er da regnet ut med antall totale visninger, gjennomsnittlig. Menn dominerer med hele 90 prosent av visningene.

Datamaskinen viser seg å være den enheten som er mest brukt under avspilling av mine videoer – med 37 prosent av visningene. Rett bak kommer nettbrett med 31 prosent og mobiltelefon med30 prosent. TV og spillkonsoll har de resterende prosentene. 96 prosent av visningene er fra nordmenn, 2.1 prosent av dansker, Sverige med 0,5 prosent, Spania med 0.4 og USA med 0,2 prosent av visningene.